Startpagina / Montage

Let op, we hebben verschillende laadpalen op voorraad liggen. Deze kunnen over het algemeen binnen 3 weken gemonteerd worden. Plaats nu uw bestelling of vraag een offerte aan om snel thuis te kunnen opladen.

Montage van uw laadpaal
Naast de keuze van een goede laadpaal is de montage erg belangrijk. De veiligheid van de installatie is van het grootste belang. Zowel de aanpassingen aan de meterkast, het traject naar de paal toe als de aansluiting van de paal zelf moeten zorgvuldig worden aangelegd. Om hiervoor te zorgen werken wij alleen met gecertificeerde monteurs die de tijd nemen voor elke installatie. Het is dan ook belangrijk dat er iemand thuis is tijdens de installatie. Op die manier kan met u overlegd worden, maar kan de monteur ook veilig boren. U weet immers beter dan de monteur waar leidingen lopen.

Naast de veiligheid is het belangrijk om de laadpaal op een mooie manier te monteren. De paal moet op een handige en mooie plaats komen, de kabels moeten zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst worden. Veelal betekent dit dat er een traject wordt gekozen door de kruipruimte, of onder de bestrating door. Let op, wanneer er water staat in uw kruipruimte mogen onze monteurs hier niet in werken.

 

Groepenkast, 1 fase of 3 fasen
Een belangrijk feit om te weten bij de aanschaf van een laadpaal is of uw groepenkast 1 fase of 3 fasen is. Vroeger werkte men standaard met een 1 fase groepenkast. Hier kwam vaak 1x40A naar binnen. Toen de stroomvraag toenam is men geleidelijk overgestapt naar een 3 fasen groepenkast. Hier komt vaak 3x25A naar binnen.

Voor laadpalen is dit belangrijk. Een 1 fase groepenkast kan bijvoorbeeld limiteert de laadpaal tot 3,7 kW of in een enkel geval 7.4kW. In het geval van 7,4kW laden heeft de rest van het huis dus nog slechts 8kW tot haar beschikking. De kans is dus groot dat de stroomvraag op momenten te groot is.

De 3 fasen groepenkast biedt de mogelijkheid om 11kw te laden. Hiermee verkort u de laadtijd van uw auto flink. Het risico op overbelasting door andere stroomverbruikers is hiermee veel kleiner. De onderstaande tabel toont ook de mogelijkheid om op 22kW te laden. Dit zal wel betekenen dat uw stroomaansluiting zal moeten verzwaard tot 3x35A. Let op, de verzwaring kost geld en het vastrecht wordt ook flink duurder. Dit is slechts in specifieke gevallen interessant.

Laadsnelheid

Fasen

Stroom

Laadtijd 60kW accu

3,7kW

1 fase

1x16A

16 uur

7,4kW

1 fase

1x32A

8 uur

11kW

3 fasen

3x16A

6 uur

22kW

3 fasen

3x32A

3 uur

 

Wat is inbegrepen bij standaard montage
Wanneer u bij onze laadpalen standaard montage afneemt worden de volgende werkzaamheden verricht. Voor langere afstanden of extra werk worden meerkosten gerekend.

Standaard montage omvat:

 • Aansluiting op groepenkast
 • Plaatsing van een extra installatieautomaat in de groepenkast
 • Leggen van de kabel(s) naar de laadpaal, maximaal 8 meter kabel
 • Maximaal 5 meter graafwerk
 • Montage van de laadpaal aan de muur
 • Aansluiten, configureren en testen van de laadpaal
 • Terugleggen van bestrating

Standaard werken we met een schouw op afstand. U stuurt foto’s in van de groepenkast, de stroomaansluiting, de locatie waar de laadpaal moet komen en het traject ernaartoe. Onze monteur bestudeert de foto’s en voert wanneer nodig een telefoongesprek om uw wensen door te nemen.

Mocht dit niet voldoende zijn dan kan een schouw ter plaatse worden uitgevoerd. Hier zijn echter kosten aan verbonden. De schouw kost €139,- inclusief BTW

 Eisen voor de installatie

 • Schone en droge werkruimte, inclusief kruipruimte
 • Werkende internet verbinding en voldoende Wifi dekking
 • Voor de laadpalen is een vrije LAN poort(netwerk) nodig
 • De groepenkast moet plaats bieden voor een extra installatieautomaat
 • Een separate aardlekschakelaar voor de laadpaal is verplicht (bestaand of nieuw)
 • De huisaansluiting moet zwaar genoeg zijn