NIEUW IN NL + 3 JAAR GARANTIE. NIEUW IN NEDERLAND. VANAF NU LEVERBAAR INCL 3 JAAR GARANTIE.
Startpagina / Nieuws / De voordelen van een elektrische auto

De voordelen van een elektrische auto

De voordelen van een elektrische auto

Tegenwoordig kun je geen krant of folder meer openslaan of je komt een advertentie voor een elektrische auto tegen. Dit heeft volgens ons 2 oorzaken, namelijk dat er per 2030 geen auto’s met benzine of dieselmotor meer verkocht mogen worden. Daarnaast worden de voordelen van een elektrische auto steeds duidelijk en groter.

Nadelen

Is het dan alleen maar positief? Nee, er kleven ook nadelen aan een elektrische auto. Hoe zwaar die wegen, dat mag je voor jezelf bepalen.

Een elektrische auto is een stuk zwaarder dan een gelijkwaardige auto met benzine of diesel motor. Dit komt met name door het accupakket.

Meestal is een elektrische auto duurder in aanschaf, omdat de aantallen modellen en de verkopen toenemen begint dit nadeel nu wel te verdwijnen.

De actieradius is meestal beperkter (meestal vanaf 300km). Reken voor jezelf eens uit of dit een probleem is. Welke ritten maak je per dag, en waar kun je opladen. Als je bijvoorbeeld thuis een laadpaal kunt installeren dan kun je elke dag opladen.

Wat gebeurt er als de accu kapot gaat. De kosten van een accu vervanging lopen snel op. Bij oudere auto’s kan dit een risico zijn. Wat nu gebeurt is dat fabrikanten steeds langer garantie geven op de levensduur van de accu. Dit moet deze zorg wegnemen bij jonge auto’s.

Voordelen

Een groot voordeel is de rust in de auto, doordat de motor vrijwel geen geluid maakt. Daarnaast is het volle vermogen van de motor direct beschikbaar en kun je dus heel soepel en vlot rijden.

De gebruikskosten zijn een groot voordeel, de gebruikte stroom kost aanzienlijk minder dan benzine of diesel. Er hoeft geen motorrijtuigenbelasting betaald te worden, en het onderhoud is goedkoper. Ook is de bijtelling wat lager dan voor auto’s met verbrandingsmotor.

Daarnaast bespaar je heel wat ritjes naar het tankstation. Zeker als je een laadpaal op eigen terrein hebt is dit erg prettig.